Panasonic FT2 blir FT3

Kompaktkameror 31 jan 2011

Lumix FT3 är Panasonics uppdaterade alternativ för den aktive äventyraren. Med den här kameran kan du dyka ner 12 meter under vattenytan, jämfört mot föregångaren som klarade 10 meter. FT3 är dessutom stöttålig, och ska klara fall från 2 meters höjd. För oss skandinaver kan det vara bra att veta att den också klarar att vara ute i den kyliga svenska vintern (ner till -10 grader), och motstår damm och andra småpartiklar som kan skada de mekaniska delarna. Som ett extra skydd levereras kameran med ett tåligt silikonfodral. Utöver det kan nämnas att Lumix FT3 är utrustad med en sensor på 12 megapixlar (F2: 14 megapixlar), optisk bildstabilisator och ett 4,6x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 28-128 millimeter. Skärmen på baksidan mäter 2,7 tum, och är utrustad med 230 000 bildpunkter. Vidare kan FT3 filma i full-HD-upplösning (1920 x 1080 bildpunkter, 30 bilder/sekund) i formatet AVCHD. Kameran är dessutom försedd med LED-belysning som även går att använda under vatten.

Bland övriga funktioner kan nämnas ett 3D-läge med vilket du kan skapa 3D-bilder med kameran. Du tar 20 panoreringsbilder varpå kameran automatiskt väljer de två lämpligaste bilderna för en 3D-sammanställning.  GPS, barometer, höjdmätare, och kompass hör också till finesserna.

Det nya autofokussystemet Sonic Speed AF som även lanseras med Panasonic FX77 och TZ20 gör, enligt Panasonic, ersättaren FT3 ungefär 28 procent snabbare än sin föregångare FT2.

Något releasedatum har ännu inte angivits, men pris i butik hamnar omkring 3 795 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.