Ny version av Nikons 80-400 mm-objektiv

Objektiv 6 mar 2013

Nikon har presenterat en uppdatering av sitt AF-teleobjektiv med brännvidden 80-400 mm. Den nya telezoomens beteckning är AF-S 80-400 f/4,5-5,6G ED VR.

NikonNikkorAFS_80_400_ED_VR_2-Wordpress

Det nya objektivet utmärker sig genom en förbättrad optisk konstruktion som är framtagen med snabba digitala systemkameror och hög upplösning i åtanke. Den har 20 linselement i 12 grupper, inklusive ett Super ED-, och fyra ED-element. Dessutom erbjuder objektivet inbyggd optisk vibrationsreduceringen (VR) med två olika VR-lägen (Aktiv och Normal) som, enligt Nikon ska kompensera upp till fyra bländarsteg.

Objektivet är även kompatibelt med kameror med sensorer i DX-format, och ger då ett brännviddsomfång på motsvarande 120-600 mm.

Utöver det redan nämnda så erbjuder nykomlingen Nikons antireflexbehandling Nano Crystal Coat, en ultraljudsmotor (Silent Wave Motor – SWM) för snabb och tyst AF, och två fokuslägen inklusive M/A (AF med manuell fokusövergång) och M (manuell fokusering).

Objektivet levereras med ett objektivlock (LC-77), ett motljusskydd (HB-65), ett objektivfodral (CL-M2), och ett avtagbart stativfäste som ska göra det enklare att växla mellan liggande och stående fotografering med kameran på ett stativ, samt ge bättre balans

AF-S 80-400 f/4,5-5,6G ED VR har planerad säljstart den 19 mars 2013 till ett rekommenderat pris på 25 290 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.