55 mm fastobjektiv från Zeiss – Otus 55mm F/1,4

Objektiv 16 okt 2013

Nu har Zeiss lanserat ett fastobjektiv på 55 millimeter.

Zeiss Otus 55mm F/1,4  Otus 55mm F/1,4 har en helt ny optisk och mekanisk konstruktion, som utvecklats med hänsyn till de ökande kraven från de högupplösta spegelreflexkamerorna. Objektivet har en konstruktion med flytande element med 12 linser i 10 grupper, inklusive en dubbelsidig asfärisk lins samt sex linser av specialglas med avvikande partiell spridning. Det är egenskaper som, enligt tillverkaren ska skapa ett helt unikt bildresultat helt utan distorsion. Konstruktionen med den släta fokuseringsringen med mycket stor vridningsvinkel ska dessutom möjliggöra extremt noggrann fokusering.

Objektivet har ett bländaromfång på mellan f/1,4 och f/16 och ett fokusområde från 0,5 meter till oändligt.

Vikten ligger på 970 gram och objektivet erbjuds till en början med fattningar för Nikon (ZF.2, Nikon F-bayonet) och Canon (ZE, Canon EF-bayonet)

Objektivet börjar levereras under november, och kommer att kosta cirka 32 000 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.