Ny proffsskrivare från Epson

Kringutrustning 15 Nov 2010
Epson Stylus Pro 4900
Epson Stylus Pro 4900

Den senaste proffsskrivaren från Epson – Epson Stylus Pro 4900 – klarar bland annat att återskapa 98 procent av färgskalan hos Pantone 1.

Stylus Pro 4900 är en förhållandevis kompakt produktionsskrivare som, enligt Epson, ska ge bättre och mer korrekta resultat vid utskrifter av kommersiella foton, samt vid reproduktion av konst. Färgbeständighet och exakt färgmatchning hör bland annat till skrivarens attribut. Skrivaren skall enligt Epson kunna reproducera 98 procent av alla färgerna i färgskalan Pantone 1. Stor vikt har även lagts vid att göra konstruktionen så robust som möjligt, och många av funktionerna har automatiserats. Det gör skrivaren lämpad för det lilla kontoret eller ateljén.

Skrivarens bläck och tekniker är identiska med det som används i Epsons produktionsskrivare för större format (upp till 44 tum, jämfört med Stylus Pro 4900, som klarar utskrifter på upp till 17 tum).

Epson Stylus Pro 4900 har en produktionshastighet på 46 kvadratmeter per timme, och ska kräva minimalt underhåll. Vidare noteras att skrivaren är frontmatad med en automatisk bytesfunktion, vilket gör att ingen tid behöver slösas på byten mellan lösark och rullpapper. Skrivaren kan också automatiskt växla mellan bläck för foto och matt svart, med båda installerade samtidigt för att slippa avbryta utskriften.
Skrivaren använder dessutom högkapacitetspatroner för färre byten och större prisvärdhet.

Försäljningen av Epson Stylus Pro 4900 har startat när du läser det här, och den kan bli din för cirkapriset 28 995 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.