SURECOLOR SC-P800 – NY FOTOSKRIVARE FRÅN EPSON

Nyheter 22 apr 2015

Nu uppgraderar Epson sin professionella skrivarserie SureColor genom att lansera modellen SC-P800. Nykomlingen klarar utskrifter på upp till A2-format, och erbjuder bland annat en rullmatare för utskrift av panoramabilder

EpsonSurecolorSC-P800-Wordpress

Den senaste professionella fotoskrivaren från Epson heter SureColor SC-P800, och enligt tillverkaren så är nykomlingen perfekt för professionella fotografer och konstnärer som vill framställa verklighetstrogna foton i fantastisk kvalitet med fina övergångar och ett stort tonomfång. Som tillval finns även en rullpappersenhet, vilket innebär att användaren kan skapa utskrifter i storformat, exempelvis banderoller och panoramabilder.
Skrivaren använder Ultrachrome HD-bläck, en ny bläckuppsättning med nio färger som först användes i fotoskrivaren SureColor SC-P600. Bläckuppsättningen har en förhållandevis bred färgskala och, enligt Epson, marknadens djupaste svärta. Vidare ska bläckuppsättningen erbjuda en förbättrad ljusbeständighet, vilket innebär att utskrifterna blir ännu mer hållbara än tidigare.
SC-P800 är efterföljaren till fotoskrivaren Stylus Pro3880, och den nya modellen är den första och enda A2-skrivaren på marknaden med rullpappershållare som tillval. Det ger bland annat fotografer och konstnärer en möjlighet att skriva ut stora panoramafoton, exempelvis banderoller och canvasutskrifter.
Skrivaren är utrustad med en 2,7-tums tryckkänslig LCD-skärm som hjälper användaren att växla mellan utskrift på olika medier samt övervaka utskriftsjobb.
Vidare erbjuder SC-P800 tre pappersbanor, inklusive en ny bana för fine-art media, och stora bläckpatroner på 80 ml vardera.
Skrivaren är utrustad med WiFi-stöd, och stöder även Epson Connect som möjliggör mobil utskrift från ett stort antal enheter, inklusive surfplattor, datorer och smartphones.
SC-P800 finns tillgänglig i butik från och med den 1 juni till ett cirkapris på 9 500 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.