Ny fotoutställning visar upp stjärnhimlen Utställning i flera svenska städer

Nyheter 10 aug 2017

Upptäck universum heter en ny utställning med fotografier av stjärnhimlen. Till utställningen, som blir den första i sitt slag i Sverige, bidrar sex av landets främsta astrofotografer med tre bilder var. Bilderna visar allt från solen, månen och norrsken till vackra nebulosor och fjärran galaxer. Utställningen visas på flera platser i landet med start på Astronomins dag och natt den 23 september.

Jesper Sollerman är ordförande för Svenska astronomiska sällskapet, som sedan 2012 ligger bakom festivalen Astronomins dag och natt, och som nu tagit initiativ till utställningen.

– Vi är många i Sverige som bor i upplysta städer. Många, särskilt unga, har aldrig fått ta del av en av våra största naturresurser: stjärnhimlen. Med utställningen vill vi visa upp vår underbara stjärnhimmel och uppmärksamma några av de fotografer som skickligt fångar den på bild, säger han.

För närvarande är det klart att utställningen visas på följande orter (fler platser kan tillkomma):

Luleå, på Tekniska huset, med start den 23 september
Örebro, på affärscentrum Krämaren, med start den 23 september
Norrköping, på Visualiseringscenter C
Göteborg, på Universeum
Skövde, på Balthazar Science Center, och
Stenungsund, på Molekylverkstan och Kulturhuset Fregatten.

Fler platser tillkommer.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.