Norden i stort och smått på Kulturhuset i Hässleholm

Aktuellt 10 mar 2013

Snart kan du se bilder från hela Norden i utställningen Norden i stort och smått. Platsen är Kulturhuset i Hässleholm.

Anna_Kristiansson-WordpressBild: Anna Kristiansson

Det är den sydsvenska bildgruppen PhotoNatura som ställer ut på Kulturhuset i Hässleholm med vernissage lördagen 16 mars mellan klockan 11-13. Utställningen heter Norden i stort och smått. Bilderna är hämtade från hela Norden och omfattar två motivtyper: stora, imponerande landskap, samt fascinerande makrobilder. Det är egentligen två vitt skilda bildtyper som hängda tillsammans på en utställning samspelar och överraskar. Likheterna blir tydliga och ibland är det inte helt lätt att se vad som är stort och vad som är smått i bilderna. Kanske kan dessa bildtyper bäst kallas för stora och små landskap.

Norden i stort och smått innehåller bilder från alla årstider och ett brett spektrum av motiv, allt från mäktiga isberg och fjällvyer till häpnadsväckande undervattensmotiv och extremnärbilder. Totalt rymmer utställningen ett 30-tal bilder, några i riktigt stort format.

PhotoNatura är sedan flera år tillbaka en av Sveriges absolut mest aktiva bildgrupper för naturfotografi och har som medlemmar några av landets mest välkända naturfotografer. Norden i stort och smått produceras samma år som föreningen fyller 25 år, något som också kommer att firas med en bokutgivning med medlemmarnas bilder senare under 2013.

Öppettiderna för utställningen är samma som för Hässleholms turistbyrå. Se http://www.hassleholm.se/1011 för vidare information.

Utställningen pågår till och med den 13 april.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.