Ruvan Wijesooriya på Berns Asiatiska/Berns Hotell

Aktuellt 24 apr 2013

Galleri Jonas Kleerup och Lill Lindqvist har producerat en utställning av den amerikanske fotografen Ruvan Wijesooriya som ställer ut bilder från sin kommande fotobok om Sverige på Berns Asiatiska och Berns Hotell

RuvanWijesooriya-WordpressBild: Ruvan Wijesooriiya

Ruvan Wijesooriya (f. 1977) är en fotobaserad konstnär baserad i New York. Han är känd för sina interaktiva, performancebaserade utställningar och hans dokumenation av pop- och subkulturer. Under 2012 var Ruvan curator för en utställning för Svenska Konsulatet i New York och hade utställningar och performances på SXSW i Austin, i London, Paris och i Skandinavien. Hans fotobok av och med LCD Soundsystem lanserades under Art Basel Miami och har blivit rejält omskriven och uppskattad. Under 2013 kommer han bl.a. att släppa en fotobok om Sverige samt en årsbok för en skola han hjälpt i Afghanistan. Den legendariske konstnären Ed Ruscha räknas som en av Ruvans konstsamlare. Hans arbetsgivare är bl.a. MoMA, The New Yorker, New York Magazine, Vogue, Burberry och Ralph Lauren.

Ruvan har ett nära förhållande med Sverige och svenskheten. Utställningen som presenteras på Berns är ett konceptuellt smakprov från det som kommer i denna bok. I hotellets lobby kommer även bilder från tidigare i Ruvans karriär att visas.

Bilderna visas fram till och med den 16 juni.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.