Ny firmware till D3100

Systemkameror 8 feb 2011
Nikon D3100

Nu har Nikon rättat till ett antal fel i D3100-modellen. Problemet med en rosa ton som tidigare kunde anas i nederkanten av bilder tagna vid hög känslighet ska nu vara åtgärdat. Främst dök det upp efter en längre stunds live-view-användning, alternativt HD-filmning.

Man har även adresserat problemet med att kameran missade motivet med följande AF aktiverat i live-view-läget. Ett mindre problem med att datumet på bilder ändrades till redigeringsdatumet om bilden redigerades med den interna bildredigeraren är också rättat. RAW-bilder som skapats med hjälp av bildöverläggningsfunktion (overlay) fick tidigare en rosa ton om vitbalansen finjusterades i Capture NX 2 eller ViewNX 2. Detta problem är också åtgärdat.

Du kan hämta uppdateringen här

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.