NISSIN I40 – MINIBLIXT MED AVANCERADE FUNKTIONER

Nyheter 7 mar 2014

Nu har Japanska Nissin introducerat en liten blixt, som trots sin storlek är tänkt att konkurrera med betydligt större och tyngre modeller. Nissin i40 är 85 mm hög, inklusive blixtfoten, men erbjuder ändå ett ledtal på 27 (vid 35mm & ISO100)

Nissin i40Trots storleken och den blygsamma vikten på 203 gram har Nissin i40 avancerade funktioner som exempelvis trådlös TTL, synkronisering ned till 1/8000 sekunds slutartid, och LED-ljus för filmning med reglering av ljusstyrkan i 9 steg. LED-ljuset har en brinntid på upp till 3,5 timmar vid fulladdade batterier. Dessutom kan blixthuvudet vridas både vertikalt (90º) och horisontellt (180º). Medföljer gör även en blixtfot i metall.

Den inbyggda zoomreflektorn täcker ett zoomområde på 24-105 mm och justeras automatiskt efter brännvidden. Vidare har reflektorn en inbyggd vidvinkelskiva som ger ett mjukt ljus och som gör att objektiv ned till 16 mm vidvinkel lyses ut.

Nissin i40

Den nya blixten erbjuds med fattningar för Canon, Nikon, Sony, och FourThirds, och drivs av fyra AA-batterier.

Nissin i40 börjar levereras i april och kommer att kosta cirka 1 900 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.