MAKROOBJEKTIV FÖR FULLFORMAT FRÅN SAMYANG

Nyheter 9 apr 2015

Samyang 100 mm Macro kommer i versioner för både stillbild och video, är konstruerat för fullformat, men fungerar utmärkt även för kameror med mindre sensorer. Totalt kommer objektivet i hela 10 olika kamerafattningar

Samyang100mmF28Macro-Wordpress

Samyang 100 mm F2,8 Macro och Samyang VDSLR T3.1 Macro har samma optiska konstruktion, men videoversionen har en steglös bländare, kugghjul för anslutning till Follow-focus-system, samt avståndsskala och bländarindikering på båda sidor av objektivet. Objektiven erbjuder makro med en avbildningsskala på 1:1.

Objektivkonstruktionen är för fullformat, men fungerar mycket bra även på mindre sensorer och kommer också i flera fattningar, exempelvis för MFT.

Användning av bland annat ED-glas ska, enligt den svenska distributören Focus Nordic göra att objektivet ger enastående skärpa, och även färgmässigt är väl avstämt med den övriga Samyang-familjen. Det ska framförallt underlätta vid redigering av filmer tagna med olika brännvidder.

Objektiven erbjuds i fattningarna Canon EOS, Canon M, Nikon, Pentax K, Sony A, Sony E, Fuji X, Samsung NX, Four Thirds, och Micro Four Thirds

Objektiven beräknas finnas i handeln i slutet av april och kosta enligt nedan:

Samyang V-DSLR 100mm Macro T3.1, Ca-pris: 5 100:-

Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro, Ca-pris: 4 500:-

Samyang DSLR 100mm F2.8 Macro Nikon AE, Ca-pris: 4 900:-

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.