XEEN – NYTT OBJEKTIVMÄRKE FÖR PROFFSVIDEO

Nyheter 16 aug 2015

Koreanska Samyang, som är mest kända för sina kameraobjektiv för konsumentmarknaden, lanserar nu ett nytt varumärke för professionell video – Xeen

Xeen-Wordpress

Namnet Xeen kommer från en kombination av orden scene och seen, och till att börja med lanseras objektiv med tre brännvidder; Xeen 24 mm T1.5, Xeen 50 mm T1.5, och 85 mm T1.5. Ytterligare tre objektiv är inplanerade nästa år.

Samtliga tre Xeen-objektiv erbjuder en ljusstyrka på T1.5 och en rund bländaröppning bestående av 11 bländarblad som ska ge en vacker bokeh. Objektiven är dessutom utrustade med en kalibrerad fokusskala i meter (för den europeiska marknaden).

Till att börja med erbjuds objektiven med följande fattningar; PL, Canon EF, Nikon F, Sony E, och Micro 4/3.

Objektiven beräknas finnas i handeln i början av september, och kommer då kosta enligt nedan:

Xeen 24 mm T1.5: ca 16 000 kronor

Xeen 50 mm T1.5: ca 16 000 kronor

Xeen 85 mm T1.5: ca 16 000 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.