Kompakt superzoom

Kompaktkameror 10 jan 2011

Under mellandagarna passade Samsung på att berätta om företagets senaste superzoomkamera WB700. Den har ungefär samma format som ett flertal av företagets senaste kompaktkameror, men erbjuder ett objektiv med ett optiskt zoomomfång på 18x. Det innebär alltså ett omfång på motsvarande 24-432 mm i 35-mm-världen, vilket är minst sagt imponerande med tanke på kamerans storlek.

Under skalet sitter en 16-megapixles CCD-sensor, en optisk bildstabilisator, och kameran kan även filma i HD-upplösning (720p) samt fotografera i RAW-format, vid sidan om JPEG. Dessutom erbjuds en fullständig uppsättning manuella fotograferingslägen (PASM).

Med den uppgraderade smartfilterfunktionen kan du applicera digitala filter på bilderna, exempelvis mjukt fokus, halvton, fish-eye, och miniatyr.

Många digitala kameror med filmfunktion har problem med att ljudet från zoommotorn fångas upp av mikrofonen under filmning. Det problemet har utvecklarna på Samsung tagit tag i, och utrustat WB700 med en funktion som använder en avancerad ljudelimineringsalgoritm som aktivt undertrycker störande ljud.

Samsung WB700 kommer att börja säljas i slutet av mars till ett uppskattat slutkundspris på cirka 3 000 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.