S9100 – tunnis med 18x superzoom

Kompaktkameror 28 feb 2011
Nikon CoolPix S9100
Nikon CoolPix S9100

Nu utökar Nikon CoolPix-serien genom att lansera ultrazoomkameran S9100, som trots sitt mycket kompakta och fickvänliga format är utrustad med ett 18x zoomobjektiv på motsvarande 25–450 mm. Kameran klarar dessutom att spela in film i full-HD-kvalitet (1080p) med stereoljud.

Det vidvinkliga 18x zoomobjektivet erbjuder, enligt Nikon, god precision och hög upplösning även vid fotografering av vidsträckta landskap eller gruppbilder.
Det nya panoramaläget vidgar användarens vyer ytterligare genom möjligheten att ta panoramabilder i 360- eller 180 graders vinkel. Kameran tar en snabb bildserie när användaren panorerar horisontellt eller vertikalt över ett motiv och fogar sedan omedelbart samman de olika bilderna till en panoramabild.

Du kan även spela in film i full HD-kvalitet med hjälp av den särskilda filminspelningsknappen som gör det möjligt att omedelbart växla från fotografering till inspelning av film. Den optiska zoomen och autofokusen kan användas även vid inspelning av film och det går dessutom att ta en bild när som helst under filmningen. Användarens kreativa frihet ökar ytterligare tack vare möjligheten att spela in film i slow motion, eller extra höga hastigheter genom att använda bildfrekvenser upp till 240 b/s (i högsta hastighet sänks dock upplösningen till QVGA).

COOLPIX S9100 finns i färgerna rött, svart och mörk silver, och har ett rekommenderat pris på 3 290 kronor. Säljstart är den 17 mars.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.