HÖG TID ATT SÖKA TILL FOTOGRAFISKAS HÖSTSALONG

Aktuellt 22 apr 2016

Nu är det snart dags för 2016 års upplaga av Höstsalongen på Fotografiska där antagna fotografer får en unik chans att visa upp sina bilder, filmer och fotografiska skulpturer för en större publik. Det gäller dock att ansöka – och ansökningstiden är snart slut

FotografiskasHostsalongBezavMahmod-Wordpress
Bild: Bezav Mahmod

För tredje året i rad öppnar Fotografiska portarna och bjuder in fotografer att ansöka till att hänga på Höstsalongen. Hit är alla svenska medborgare och de som befinner sig i Sverige en längre tid välkomna att ansöka med stillbild, rörlig bild eller fotografiska skulpturer. Variationerna i att med denna teknik utrycka sig är oändliga: Personliga fotografiska projekt som arbetas fram under lång tid, dokumentärbilder tagna i stunden, rörliga installationer, fotografi där kameran använts som verktyg i ett konstnärskap eller kommersiella bilder.

Till detta skickas även in en kort text om det insända materialet som för dem som antas kommer finnas med i utställningen, där alla verk är till salu.

Ansökningarna gås sedan igenom av en namnkunnig jury med medlemmar aktiva inom en mängd olika kulturella verksamhetsområden, innan det slutgiltiga valet görs i slutet av maj.

– Höstsalongen på Fotografiska är den största jurybedömda utställningen inom svensk fotografi. Den är en hyllning till Sveriges fotografer, såväl etablerade som amatörer, och genom att årligen presentera svensk fotografi på denna arena vill vi inspirera svenska fotografer, säger Pauline Benthede, exhibition manager på Fotografiska.

Höstsalongen pågår mellan den 30 september–20 november 2016. Sista anmälningsdag är dock 1 maj 2016 klockan 23.55.

Mer information, inklusive anmälningsinstruktioner hittar du här.

2016 års jury

Berndt Arell, Överintendent Nationalmuseum med Prins Eugens Waldermarsudde.

Anneè Olofsson, konstnär representerad på MoMA samt tidigare Professor på Högskolan för fotografi, Göteborg och tidigare gästprofessor Kungliga Konsthögskolan, Stockholm.

Patric Leo, grafisk formgivare Leo Form

Petra Bauer, VD och grundare för Agent Bauer

Pauline Benthede, Exhibition Manager Fotografiska

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.