ME200S-SH – NY FILMKAMERA FRÅN CANON

Nyheter 20 apr 2016

Canons senaste filmkamera heter ME200S-SH, och i det kompakta kamerahuset sitter bland annat företagets Dual Pixel CMOS-autofokussystem. Nykomlingen kan leverera filmer i Full-HD-upplösning och går att fjärrstyra

CanonME200S-SH-Wordpress

Under skalet på Canons senaste filmkamera ME200S-SH sitter en Super 35 mm CMOS-sensor på 8,29 megapixlar, och enligt företaget kan dokumentärfilmare och forskare ta exceptionellt klara och skarpa filmer i Full-HD-upplösning tack vare Canons översamplingsteknik i sensorn. Förmågan att spela in Full HD-filmer upp till 50p/59,94p räknas också in som fördelar i sammanhanget.

ME200S-SH stöder Canon Log, som innebär att kameran har upp till 12 stegs dynamiskt omfång för att säkerställa att detaljerna bibehålls både i starkt belysta och skuggiga områden. Canon Log ger ytterligare frihet för alla som använder EOS C100 Mark II eller EOS C300 Mark II, och underlättar matchning av tagningar vid efterbearbetningen. Nya ME200S-SH har också stort dynamiskt omfång (läget Wide DR), så att inspelningen ska kunna användas direkt från kameran med liten eller ingen gradering, vilket ska göra efterbearbetningen ännu snabbare.

Kameran har EF-fattning med Cinema-lås och kan då användas med många olika kompatibla Canon EF-, EF-S- och Cine-objektiv med servodrift. CN-E18-80 mm T4.4 L IS KAS S är ett Cine-objektiv med servodrift som lanseras samtidigt som ME200S-SH. Bland annat erbjuder det nya objektivet en funktion som gör att zoom och fokusering kan styras via Canons fjärrkontroll RC-V100.

Via DAF (Dual Pixel CMOS Autofocus), som är ett AF-system utvecklat av Canon ska fotografen kunna få en jämn, snabb, högpresterande kontinuerlig autofokus som ska göra det enkelt att spela in rörliga motiv vid sportevenemang och i naturen.

Egna inställningar för Bildstil innebär att det går att förinställa och lagra inställningar och starta inspelningen i en stil man föredrar direkt när kameran sätts igång.

ISO-omfånget motsvarar ISO 320-204800, så att kameran kan användas på ett flexibelt sätt i svåra eller svaga ljusförhållanden, till exempel på sportarenor eller vid naturscener nattetid. Dessutom erbjuds ett inbyggt, indragbart infrarött spärrfilter som utökar kamerans kapacitet ännu mer vid inspelning i riktigt svagt ljus, eller när det naturliga ljuset försvinner, och scenen kan då tas i infrarött ljus.

ME200S-SH har samma designarkitektur som ME20F-SH, och kamerahuset är förhållandevis kompakt. Enligt Canon kan kameran tack vare sin storlek placeras högt på sportarenor, inuti fordon, på robotliknande enheter, och även fästas på drönare. Att ME200S-SH kan fjärrstyras ger dessutom ännu större kreativ frihet, särskilt när det gäller filmmakare som jobbar med natur- och djurfoto och inte vill störa sina motiv.

ME200S-SH kan användas för inspelning på tredjepartsenheter och passar direkt in i befintliga arbetsflöden. HDMI- och 3G/HD-SDI-utgångarna ger till exempel enkel anslutning till skärmar och inspelningsenheter. Kameran har också flera kontakter för fjärrkontroll, och den är kompatibel med Canons RC-V100 som klarar fullständig fjärrstyrning av kameran.

ME200S-SH kommer att börja säljas under september månad till ett cirkapris på 52 990 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.