Firmwareuppdatering för Fujifilm FinePix X100 och X10

Mjukvaror 26 feb 2012

I dagarna släppte Fujifilm en ny firmwareversion till FinePix X100 och Fujifilm X10, och även denna gång har användarnas synpunkter bidragit till några av förbättringarna.

FinePix X100, vars nya version heter 1.12/1.13 får stöd för överföring av RAW-filer mot Mac OS 10.7. FujiFilm har dessutom rättat en del problem med låsningar som kunde uppstå vid byte mellan elektronisk och optisk sökare. Man har också åtgärdat ett slutarfel som ibland uppstod vid byte från och till A-läge under nedladdning av bilddata.

Du kan hämta uppdateringen och läsa instruktionerna här.

Fujifilm X10, vars firmware version heter 1.03, ger bland annat en ny ”Fn”-funktion för RAW-knappen.

ISO-inställningen och inställningen för dynamiskt omfång kvarstår också vid byte mellan F/A/S/M-läge. Kameran klarar även ansiktsdetektering för motiv i rörelse. Även X10 har dessutom fått förbättrad kompatibilitet mot Mac OS 10.7 vid överföring av RAW-filer.

Övriga funktioner som har förbättrats och fel som åtgärdats innefattar att volyminställning av slutarljud har flyttats i inställningsmenyn. Samtidigt har man fått till en reduktion av fenomenet ”blooming” som kunde uppstå i EXR Auto-läget, samt minskat förekomsten av grönstick vid blixtfotografering som kunde uppstå i makroläget.

Du kan ladda hem och läsa instruktionerna här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.