Alien

Guider 4 maj 2011

 

Med Photoshop kommer vi att ändra en mans ansikte för att likna en utomjording. Vi kommer att ta bort ansiktsdrag med Klonstämpeln och Lagningsverktygen, och forma om ansiktet med filtret Gör flytande. Vi kommer även att ersätta bakgrunden med en enkel övertoning. Du kan självklart ändra denna för att likna en främmande planet om du vill.

01 Modellen
Ta först en lämplig porträttbild och öppna den i Photoshop. Vi kommer börja med att klippa ut vårt subjekt från bakgrunden. Vi föredrar att använda Ritstiftet för detta – men du kan använda den metod som känns bäst för dig. När du klipper ut subjektets huvud, ska du se till att exkludera öron och hår.

02 Övertoningskraft
Kopiera (Redigera>Kopiera) och klistra in (Redigera>Klistra in) din markering på ett nytt lager som heter ”Urklipp”. Skapa ett nytt lager under detta lager som du döper till ”Övertoning”. Med hjälp av färgrutorna ändrar du förgrundsfärgen till svart och bakgrundsfärgen till 55% grått. Välj sedan Övertoningsverktyget och skapa en linjär övertoning, förgrund till bakgrund.

03 Lås pixlarna
Markera ”Urklipp”-lagret och välj ikonen ”Lås transparanta pixlar” från Lagerpaletten. Den finns bredvid Fyll-alternativet – det är den första ikonen och den ser ut som ett schackbräde. När vi använder detta lås, kommer endast pixlar som har något i sig att modifieras.

04 Klonen anfaller
Välj Klonstämpeln från verktygsfältet och sätt Opacitet på mellan 70 och 100% – ändra om det behövs. Bestäm källa genom att hålla ner Alt och klicka på modellens panna. Måla sedan bort resten av subjektets hår. Eftersom vi använder Lås, kommer endast subjektet att påverkas.

05 Laga
Välj nu Lagningspenseln och använd samma metod som för Klonstämpeln för att ta bort ögonbrynen, näsan och halsbandet. Du kan byta Metod från Normal till Ersätt om Normal inte rensar tillräckligt bra. Det fungerar som Klonstämpeln.

06 Uppblåst
Välj det Rektangulära markeringsverktyget och skapa en markering runt huvudet. Kopiera denna markering och klistra in den på ett nytt lager som heter ”Huvud”. Välj Redigera>Omforma>Skala och förstora huvudet. Lägg till en lagermask (Lager>Lagermask>Visa allt), och använd en mjuk pensel med förgrundsfärg satt på svart för att måla bort de delar av nacken du inte behöver. Lägg samman lagret med Urklipp-lagret.

07 Dra ner mättnaden
Lägg till ett Nyans/Mättnadsjusteringslager och dra ner Mättnad till -76. vi kommer inte att göra vår utomjording grå, men vi vill att hans hud ska vara lite mindre rosa. Välj en mjuk pensel med förgrundsfärg satt på svart om måla över ögonen noggrant. Lägg till lite vitt på ögonen för högdagrarna.

08 Forma om huvudet
Välj filtret Gör flytande från Filter-menyn och justera penseln så att den är lite större än ögonen. Ändra sedan Penselns Täthet och Tryck till 100. Med verktyget Framåttänjning, flyttar du det vänstra ögat lite till höger. Dra sedan ansiktet bredvid ögonen och tryck in kinderna och munnen.

09 Skuggning
När du är nöjd med ansiktet klickar du på OK för att applicera justeringarna. Välj sedan Efterbelys och sätt Omfång på Mellantoner och Exponering på 15%. Aktivera Sprayflaska. För att lägga till djup i ansiktet, målar vi under och över ögonen, kinderna och uppe på huvudet.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.