Vampyrtänder

Guider 3 maj 2011

Det är förvånansvärt enkelt att utföra tandkirurgi i Photoshop, och skapa ett par huggtänder som t.o.m. Dracula hade varit stolt över!

Vi börjar med att skapa en markering runt hörntanden. Vi använder Snabbmaskläge, vilket låter oss måla en markering för att försäkra oss om att den är så noggrann som möjligt. Vi kopierar den till ett separat lager och använder Redigera>Omforma för att forma den till perfektion. För att det ska se övertygande ut, måste vi naturligtvis lägga till naturliga skuggor bakom hörntänderna i munnen, och det gör vi med Efterbelys-verktyget, som används för att göra de existerande pixlarna på bakgrundslagret mörkare.

Vi vill inte ha vår vampyr i dagsljus, då det innebär döden för en sådan varelse, så vi använder Ljuseffekter-filtret för att kasta nattens skugga över monstret, och målar sedan på en lagermask för att ta fram lite farligt dagsljus för att belysa de nya tänderna!

01 Tryck på Q för att köra Snabbmaskläge
Välj penselverktyget med en liten hård pensel. Måla över den främre hörntanden. Tryck på Q igen för att avsluta Snabbmaskläge och generera en markering. Gå Lager>Nytt>Lager från kopia för att klistra in en kopia av tanden på ett separat lager.

02 Förvrid till en spets!
Gå till Redigera>Omforma>Tänj. Börja med att dra det nedre vänstra handtaget för att sträcka ut tanden. Klicka och dra sedan i tanden för att skapa formen av en huggtand. Ta god tid på dig för att få till en böjd tand, som är skarp och fin. När du är färdig klickar du i alternativet Engagera.

03 Ytterligare en huggtand
Gå till bakgrundslagret och Snabbmaska över den andra tanden. Efter att du gått till Lager>Nytt>Lager från kopia, börjar du förvrängningen via Redigera>Omforma>Förvräng. Dra i det nedre vänstra handtaget för att göra tanden längre. Redigera>Omforma>Tänj för att forma den. När du är nöjd, klickar du på det översta tandlagret och lägger samman tänderna med Lager>Lägg samman nedåt.

04 Lite maskning
Lägg till en lagermask på huggtänderna via Lager>Lagermask>Visa allt. Använd en liten hård pensel för att måla runt kanterna av huggtänderna med svart, vilket gör dem lite skarpare, speciellt vid spetsarna.

05 Lägg till skuggor
Gå till bakgrundslagret och välj verktyget Efterbelys. Sätt Omfång på Skuggor och Exponering på runt 15%. Använd verktyget med en mjuk pensel för att efterbelysa lite skuggor under tänderna.

06 Blek hy
Förenkla bilden via Lager>Gör till ett lager. I Lager>Nytt justeringslager>Nyans/Mättnad, skapar du den bleka looken. Sätt Mättnad på -30. Måla sedan med svart vid låg opacitet på detta lager över ögonen och munnen med en stor mjuk pensel, för att dra tillbaka lite färger i dessa områden.

07 Lite mörker
Duplicera bakgrundslagret och gå till Filter>Återgivning>Ljuseffekter. För Ljustyp väljer du Omni. Klicka på Materialfärgrutan och välj en mörk midnattsblå färg. Positionera ljuset direkt över munnen. I Egenskappanelen sätter du Exponering på -58 och Ambiens -82. Sätt Ljusintensitet på 27 och klicka OK.

08 Ljuset gör ont!
Under Lager>Lagermask>Dölj allt, målar du med vitt på masken med en mjuk pensel för att ta fram mörker där du vill ha den. Använd penseln vid 20% Opacitet för att bygga upp skuggan.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.