18x zoom i kompakt skal från Pentax

Kompaktkameror 23 sep 2011

Pentax Optio RZ18 är en ny kompaktkamera med ett 18x zoomobjektiv på motsvarande 25-450 mm. Under skalet hittar vi dessutom en 16-megapixelsensor av CCD-typ, och på baksidan sitter en tretums LCD färgskärm med en upplösning på 460 000 pixlar.

Modellen är dessutom försedd med Pentax nya bildstabiliseringssystem som bland annat bygger på sensorrörelse.

Filmdelen blir allt viktigare idag, och den nya modellen erbjuder filmning i HD-format (720p).
Ytterligare funktioner som kan nämnas är fyra centimeters närgräns vid makrobilder, digitalt panorama för att enkelt kunna skapa en panoramabild utifrån tre bilder, och ett autoläge som känner av det mest lämpade fotograferingsläget för varje motiv. Läget väljer ett av de 16 olika motivprogram som kameran har och optimerar inställningarna (känslighet och slutartid inkluderat).

För att ytterligare hjälpa till att få bra bilder så erbjuder RZ18 ett ansiktsigenkänningssystem som känner igen upp till 32 ansikten i bilden för att sedan fånga dem i skarp fokus med optimal exponering på bara 0,03 sekunder. Det ska enligt information från Pentax även gälla om vissa ansikten fotas snett framifrån, eller är vända bort från kameran. Lite intressant i sammanhanget är också att kameran är utrustad med en funktion för automatisk igenkänning av hund- och kattansikten.

Kameran finns i tre olika färger; svart, pärlvit eller orange metall, och kommer att bli tillgänglig i handeln under november månad. Priset kommer att hamna på ca 1 995 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.