BenQ lanserar trendig kamera för de yngre

Kompaktkameror 27 maj 2011


Unga fotointresserade är en ständigt växande målgrupp och därför satsar BenQ på dessa när företaget nu lanserar kompaktkameran DC S1430. Med funktioner som antiskak, 5x optisk zoom och möjligheten att filma i HD-upplösning så är kameran, enligt BenQ, ett bra alternativ med tillräckliga funktioner för den som vill leka, men även för den som vill ta riktigt bra bilder.

”Vi tror att den yngre fotografen alltid vill bära med sig sin kamera, redo att fånga ögonblicket”, säger Stefan Dahlqvist på BenQ Nordic. Tanken med kameran är att den ska vara smidig att ha med sig och snabb att bara slita fram och ta en bild med bra resultat. Alla är inte intresserade av att släpa runt på en stor och avancerad systemkamera och en väska full med tillbehör.

Kameran har flera inbyggda effekter som den kreative kan utnyttja, bland annat möjlighet till vinjettering, leksakskamera, fish-eye med flera, samt skönhetsfunktioner som mjukare hudtoner och borttagning av skönhetsfel. Kameran filmar dessutom i HD-upplösning (720p).

BenQ DC S1430 kommer att finnas i butik från och med juni månad, och det rekommenderade priset är 1 190 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.