Vattentäta kameror från Pentax

Kompaktkameror 16 feb 2012

Nu lanserar Pentax två nya robusta digitala kompaktkameror med beteckningarna Optio WG-2 och Optio WG-2 GPS. Bägge modellerna är vattentäta och dammtäta. Dessutom är de byggda i en stötsäker konstruktion. Kamerorna är stöttåliga och konstruerade för att klara ett fall från 1,5 meters höjd, och fungerar även i kyla ner till tio minusgrader.

Nykomlingarna är utrustade med en bakgrundsbelyst CMOS-sensor på 16 megapixel, och kameran klarar ljuskänslighet ända upp till ISO 6400. Enligt Pentax har brushanteringssystemet utvecklats sedan föregående modeller vilket gör att nykomlingarna fungerar bra vid fotografering med hög känslighet, exempelvis på kvällar och nätter eller i inomhusarenor med svag belysning. Sammantaget ska det leda till skarpare bilder med mindre störningar än hos tidigare modeller från Pentax. Optiken erbjuder 5x optisk zoom från motsvarande 28 mm vidvinkel.

WG-2 klarar filminspelning i full-HD-upplösning (1080p) och använder H.264 som inspelningsformat. Kamerorna har också en högupplöst antireflexbehandlad LCD-skärm, som enligt Pentax, även fungerar i starkt solsken. Kamerahuset är vattentätt ner till tolv meters djup (enligt specifikationerna IPX8 och JIS Class 8).
Optio WG2-GPS modellen är utrustad med en nyutvecklad GPS-modul, och den inbyggda klockan korrigeras automatiskt för lokal tid. Loggfunktionen följer fotografens alla rörelser.

Bland funktionerna återfinns höghastighetsfotografering med uppspelning i slowmotion och intervallfilmning. Med läget Digital Microscope aktiveras sex led-lampor runt objektivet för optimal belysning av motivet. Funktionen ansiktsigenkänning upptäcker upp till 32 ansikten och de identifieras på 0,03 sekunder.

Pentax Optio WG2 och Optio WG2-GPS finns i butik under mars månad där de kommer att kosta cirka 2 899 kronor, respektive 3 299 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.