Tre nya ljusstarka gluggar från Canon

Objektiv 14 feb 2012

Canon utökar nu sin redan omfattande EF-objektivserie med tre nya objektiv. Först ut är ersättaren till populära EF 24-70mm f/2,8L som nu kommer i version två, och helt enkelt bara får två extra streck i beteckningen, alltså EF 24-70 mm f/2,8L II USM. Men naturligtvis har det hänt mer än så. Hela optiken är omarbetad jämfört med föregångaren, och det ska resultera i skarpare bilder med mindre kromatiska aberration och lägre distorsion. Extra tydligt ska det enligt Canon bli vid zoomens extremer. Det rekommenderade priset ligger på cirka 24 000 kronor och objektivet beräknas finnas i handeln under april.
Utöver zoomen lanserar Canon också två vidvinkelobjektiv på 24 respektive 28 mm, båda med bländare f/2,8. Det unika med de båda nykomlingarna är att de är utrustade med bildstabilisator, vilket man enligt Canon ska vara först i världen med. Bildstabilisatorn ska klara slutartider upp till fyra steg längre men med bibehållen skärpa. Dessutom känner bildstabiliseringsfunktionen automatiskt av om du panorerar och växlar då över från Normal IS till Panning IS.

De båda objektiven beräknas dyka upp i handeln innan semestern och kommer då att kosta strax under 8 000 kronor styck.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.