TRE NYA FOTOSKRIVARE MED WIFI OCH SEX FÄRGER

Nyheter 2 okt 2014

Epson har slagit på stort och lanserar nu hela tre nya fotoskrivare med sex färger och inbyggt WiFi-stöd.

Epson Expression

Nu lanserar Epson tre nya skrivare med sex färger i fotoserien Expression, och samtliga är utrustade med WiFi-stöd. Beroende på modell erbjuder nykomlingarna dessutom mobilutskrift, flera pappersfack, skanning, dubbel utskrift och pekskärmskontroll.

De nya Expression Photo-skrivarna – XP-860, XP-760 och XP-55 – har samtliga Wi-Fi-stöd och använder separat Epson Claria Photo HD-bläck. Bilder kan skrivas ut på fotopapper, tjocka kort och CD/DVD-skivor, och dokument kan skrivas ut dubbelsidigt med samtliga tre modeller. Samtliga tre skrivare klarar dessutom att skriva ut en A4-sida i svartvitt i hastigheten 9,5 sidor per minut, och en A4-sida i färg i hastigheten 9 sidor per minut.

Allt-i-ett-skrivarna XP-760 och XP-860 är även utrustade med en skanner, en 4,3 tums LCD-skärm, kontrollpanel, samt ett utmatningsfack som automatiskt öppnas och stängs. Dessutom erbjuder de båda modellerna Wi-Fi Direct som skapar en hotspot som mobila enheter kan ansluta till. Du kan dessutom skriva ut direkt från ett minneskort eller en kamera med trådlös PictBridge-kompabilitet. XP-860-modellen inkluderar även en dubbel automatisk dokumentmatare och funktioner för fax, medan XP-760 har automatiskt strömtillslag. Det sistnämnda innebär att det räcker att du skickar ett utskriftsjobb till skrivaren för att sätta på den igen. XP-760 kan skanna i 2400 dpi, medan XP-860 ökar den upplösningen till 4800 dpi.

Vidare är de tre nykomlingarna utrustade med Epson Connect som ger möjlighet att skriva ut varifrån som helst i världen bara genom att skicka foton och dokument via e-post till skrivaren, eller via en drivrutin för fjärrutskrift. Epson Connect innehåller även appen Epson iPrint för utskrift med Wi-Fi från smartphonetelefoner eller surfplattor. Du kan även skriva ut foton direkt från Facebook med appen Epson Creative Print, eller direkt från mobila enheter tack vare kompatibiliteten med Apple AirPrint och Google Cloud Print. Automatisk inställning av Wi-Fi gör det enkelt att ansluta skrivarna till ett trådlöst nätverk.

Expression Photo XP-860 och Expression Photo XP-760 finns tillgängliga när du läser det här, med ett cirkapris på 2 700 kronor, respektive 1 995 kronor. Expression Photo XP-55 finns tillgänglig från november med ett cirkapris på 1 595 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.