Test: Spyder Studio 4

Kringutrustning 25 feb 2013

Spyder Studio 4 erbjuder allt du kan tänkas behöva för att färgkalibrera skärmar och skrivare.

DatacolorSpyderStudio4-Wordpress

När färgerna på dina skärmar och dina utskrifter inte överensstämmer längre så är det dags att färgkalibrera dina enheter, och Datacolor Spyder Studio 4 är en samling verktyg som kan hjälpa dig med just den saken.

Det här är den fjärde versionen av Spyder Studio, och enligt tillverkaren ska den ge ett 25 procent bättre resultat än sin föregångare. En Spyder 4 Elite-colorimeter följer med i paketet, och med den kalibrerar du dina skärmar, och med Spyder Print-spectrocolorimetern kalibrerar du dina skrivare. I paketet hittar vi även en Spyder Cube. Om du börjar med att ta en bild i RAW-format på kuben så kan du sedan använda bilden i efterbehandlingen som referens för att få korrekt vitbalans, vitpunkt, neutralgråpunkt och svartpunkt.

Det är enkelt och går snabbt att kalibrera skärmar med verktygen i väskan. Kalibrering av skrivare är dock något krångligare att lära sig, men efter lite övning så flyter det också på bra.

Kontakt: www.molfo.se

Pris: 5 500:-

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.