FÄRGKALIBRERA DIN MOBILA ENHET MED X-RITE COLORTRUE

Nyheter 27 mar 2014

X-Rite ColorTRUE gör det möjligt att kalibrera mobila enheter så att de visar en mer korrekt färgåtergivning. Allt som behövs är ett kalibreringsinstrument från X-Rite samt den kostnadsfria Appen ColorTRUE

X-Rite ColourTRUE

Mobila enheter, exempelvis iPad, iPhone och enheter med Android har bildskärmar som förmodligen är de mest använda för att visa och dela med sig av bilder. Fram till nu har det inte varit möjligt att kalibrera de här enheterna så att de återger bilden så korrekt som möjligt. Det har företaget X-Rite tagit tag i och lanserar nu ColorTRUE.

Via Apple Appstore och Google Play-store går det att kostnadsfritt ladda ner appen ColorTRUE. Sedan kan mobila enheter kalibreras så att bilder visas i en färgkontrollerad miljö. Allt som behövs om du ska kalibrera en iOS-enhet (Apple) är någon av X-Rite-kalibreringsenheterna ColorMunki Smile, ColorMunki Display, i1Display Pro, eller i1Pro 2, samt en dator uppkopplad till samma nätverk som den mobila enheten. Androidenheter stöder ColorMunki Display och i1Display Pro-kalibreringsenheterna.

Vid kalibrering ansluts den mobila enheten till samma nätverk som den dator som X-Rite är kopplad till. Därefter är det bara att följa instruktionerna i Appen.

Efter kalibrering kan alla bilder betraktas i Appen ColorTRUE, och en rad manuella bildinställningar kan göras, exempelvis automatisk justering efter omgivande ljus, simulering av olika utskriftsmiljöer, och användning av samma vitpunktsinställning som din dators bildskärm (här kan du välja mellan D50, D65 eller Native White Point).

Dessutom kan du arbeta med ICC-profiler, och bildens färgrymd kan då justeras automatiskt eller manuellt (sRGB, Adobe RGB, ProPhoto RGB).

Slutligen går det även att skifta mellan färghanterad miljö och normal visning av bilder.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.