Svensken Paul Hansen vinner utmärkelsen ”Photo of the Year”

Aktuellt 18 feb 2013

Nu står det klart att DN-fotografen Paul Hansen har tilldelats utmärkelsen ”Photo of the year” i världens mest prestigefyllda pressfototävlingar – World Press Photo.

PaulHansen-wordpressBild: Paul Hansen

Det är en utmärkelse som ingen svensk tidigare fått, vilket naturligtvis gör händelsen ännu större. Den vinnande bilden föreställer sörjande anhöriga  som bär två bröder som dödats av en israelisk missil i Gaza, och i samma tävling passade Paul Hansen även på att vinna i klassen ”Årets nyhetsbild”.

Paul Hansen har även tidigare fått bekräftelse på sin höga klass som pressfotograf – nyligen blev han nämligen utsedd till ”Årets fotograf” i den största amerikanska pressfototävlingen Pictures of the year international.

Vi på DigitalFoto gratulerar naturligtvis Paul Hansen till utmärkelserna.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.