SVENSKA FOTOGRAFER SAMARBETAR

Nyheter 1 Nov 2017

Hermansen, Andersson och Malm bildar konstfoto-gruppen HAM.

I dagarna blev det känt att konst- och naturfotograferna Pål Hermansen, Mats Andersson och Erik Malm gått samman och bildat konstfoto-gruppen HAM. Det är tre fotografer som jobbar med personliga och konstnärliga bilder men med mycket olika uttryck.
Pål Hermansen och Mats Andersson är dessutom rykande aktuella med var sin bild som finalist i världens mest prestigefulla naturfototävling Wildlife Photographer of the Year 2017 – även kallat VM i naturfoto. Hermansen – finalist i klassen ”Urban Wildlife” och Andersson – finalist i klassen ”Black & White”.

– Just nu håller vi på att planera ett gemensamt bokprojekt och diskuterar med olika intressenter om kommande utställningar.
Syftet med gruppen är ju att nå ut bredare. Att 1+1+1 bara blir 3 är ingen självklarhet – utan målet är att vi tre tillsammans ska bilda en enda stark enhet, en enhet som representerar naturen på ett unikt sett, säger Erik Malm.
– Vårt syfte är också att ge något tillbaka till vår värdefulla natur och våra vilda djur. All försäljning av böcker o bilder som görs i gemensamma projekt – där tänker vi ge 10% av vinsten till olika projekt som vi tycker är aktuella. Det kan vara allt från att ge pengar för att rädda våra rovdjur i norden till att stödja projekt som förhindrar skövling av regnskogarna m.m, säger Mats.

– I hela världen finns det 7000 olika språk och det är svårt att göra sig förstådd. Men det finns språk som alla förstår, bild- och musikspråket. Vår förhoppning är att vi nu kan nå ut lättare när vi går samman och bildar en enhet, där vi alla verkligen uttrycker oss mycket olika men med samma mål: att beröra med våra bilder och kunna ge något tillbaka – så generationer i framtiden också kan få njuta av våra vilda djur och vår vackra natur, säger Pål.

Läs mer om HAM på http://ham-art.se/

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.