Speedlight 600EX-RT ger nytt ljus

Kringutrustning 14 mar 2012

I samband med lanseringen av EOS 5D Mark III släpper Canon även en del nya tillbehör. Intressantast av dessa är helt klart efterföljaren till Canons populäraste externa blixt 580EX.

Nya 600EX-RT är en TTL-blixt som är kompatibel med de flesta Canonkameror. Utöver den vanliga trådlösa IR-utlösning är nykomlingen också Canons första blixt med inbyggd trådlös blixtutlösning via radiosignal, vilket möjliggör trådlös utlösning på upp till 30 meter. Tillsammans med den nya trådlösa fjärrutlösaren ST-E3-RT kan dessutom upp till 15 Speedlight 600-blixtar fjärrutlösas, vilket skapar nästan oändliga kreativa möjligheter för ljussättning.

Blixtens ledtal på 60 (ISO 100 vid 200 mm) är något högre än föregångaren och den ger en riktigt bra ljusstyrka jämfört med andra blixtar i samma prisklass. Blixten har vidare en vidvinkeltäckning som motsvarar 20 – 200 mm, vilket ger stora möjligheter att belysa motiven jämt, även om de är både nära och stora. Skulle det ändå inte vara tillräckligt kan en diffusoradapter sprida ljuset ytterligare och istället motsvara 14 mm.

Nya Speedlight 600EX-RT är enligt Canon byggd på samma robusta sätt som EOS-1DX-kamerahuset, vilket ska borga för att den tål en hel del och även är väderskyddad, vilket innebär att den tål en del fukt.

Canon rekommenderar sina återförsäljare att sälja den nya blixten för 6 600 kronor inklusive moms, men det är nog inte en allt för vild gissning att det priset kommer att pressas något, i alla fall på webben.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.