RULLVÄSKOR FRÅN LOWEPRO

Nyheter 26 mar 2014

Nu lanserar Lowepro en ny serie rullväskor för fotografer. Serien omfattar tre modeller; x100, x200 och x300, varav de två första även håller godkända mått för handbagage på flyget. Alla tre har Lowepros patenterade AW-system (allvädersskydd) inbyggt

Lowepro Roller X

Det nya patentsökta systemet MaxFit System ska, enligt Lowepro, göra det enkelt att skräddarsy inredningen på ett mer flexibelt sätt än tidigare. Systemet gör det möjligt att anpassa väskan för systemkameror, video, ljus och ljud och dylikt beroende på vad uppdraget kräver.

Det inbyggda väderskyddet består i en måttsydd ”regnrock” som dras över hela väskan vid behov. I och med att den är inbyggd i ett litet fack, finns den alltid till hands.

Pro Roller x200 och x100 håller internationella flygbolags mått för handbagage, vilket kan vara nog så viktig detalj då fotoutrustningen ofta är det värdefullaste en fotograf har med sig.

Väskorna har dessutom TSA-godkända lås, plus att inredningen kan tas ur den yttre väskan och bäras som en separat ryggsäck. Rulldelen blir då en extra väska med stort utrymme. Hjulen är stötdämpade, och ska ge en mjuk behaglig gång.

Pro Roller x100 AW rymmer 1-2 professionella spegelreflexkamerahus med 4-6 objektiv (upp till 400 mm), tillbehör, samt en bärbar dator (upp till 15-tum).

Pro Roller x200 AW rymmer 1-2 professionella spegelreflexkamerahus med grepp, och 6-8 objektiv (upp till 600 mm), tillbehör, och en bärbar dator (upp till 17-tum).

Pro Roller x300 AW rymmer 1-2 professionella spegelreflexkamerahus med grepp, och 8-10 objektiv (upp till 600 mm), tillbehör och en bärbar dator (upp till 17-tum).

Pro Roller X-serien börjar levereras i maj månad och kommer att säljas till följande cirkapriser:

Pro Roller X100 AW: 4 100 kronor

Pro Roller X200 AW: 4 400 kronor

Pro Roller X300 AW: 5 350 kronor

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.