FÅNGA STADEN PÅ KVÄLLEN

Teknik 25 mar 2014

Ge värme åt kalla stadslandskap

FangaStadenPaKvallen

Det här är en perfekt tid på året för att fota stadsscener i svagt ljus, eftersom du kan fånga strålande rosa, orange och röda färger vid solnedgången.

Den bästa tiden att fota är när intensiteten på byggnaderna ligger nära intensiteten i himmelen. Det gör det möjligt för kameran att skapa en jämn exponering. Kontrollera histogrammet, det bör vara placerat åt höger i grafen, utan att det klipps. Gör eventuella justeringar med kamerans exponeringskompensation. Förlita dig inte på kamerans automatiska vitbalans. Den kommer försöka ta bort varma toner från himmelen. Välj Dagsljus, Moln eller Skugga istället för att få rikare himlar.

Sätt igång

• Inkludera vatten i bilden för att skapa ljus och färg i förgrunden.

• Sluta fotografera när all färg är borta från himmelen – svarta bakgrunder kan ge obalanserade bilder.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.