Ricoh CX3 med HD-filmläge

Nyheter 16 feb 2010

Ricoh-CX3
Ricoh-CX3

Sensorn i CX3 använder samma brusreduceringsalgoritm som Ricoh GR Digital III, vars brusprestanda vi var imponerade av i testet som publicerades i DigitalFoto 11-2009.

Enligt Ricoh innebär lösningen att brusreducering sker direkt på signalen när den lämnat sensorn. Det gör det möjligt att hålla bruset på en låg nivå, samtidigt som upplösning, tonomfång och mättnadsgrad bibehålls.
Vidare säger man att förändringen bland annat innebär förbättrad bildkvalitet i svagt ljus, jämfört med CX2-modellen.

En ny funktion är det automatiska motivläget (scene auto mode) som väljer optimalt motivprogram beroende på motiv.

Den viktigaste nya funktionen är dock det nya HD-filmläget vilket klarar att filma i upplösningen 720p (1280 x 720 pixlar).

Seriebildtagningshastigheten ligger, precis som hos föregångaren, på cirka 5 bilder per sekund och även den nya modellen erbjuder den smarta funktionen som ökar det dynamiska omfånget genom att i snabb följd ta två stillbilder med olika exponering och sedan lägger ihop bilderna till en enstaka med optimala inställningar. En nyhet i det sammanhanget är dock en möjlighet att välja vilken del av tonomfånget som ska prioriteras. Alternativen i det fallet är högdagrar, skuggor och av.

Det nya husdjursmotivläget stänger av blixten, autofokuslampan och ljudet för att störa så lite som möjligt. Motivprogrammet prioriterar dessutom fokusering på katter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.