RAW-STÖD I JALBUM 13.1

Nyheter 1 apr 2016

Efter att ha haft en dialog med fotoklubbsmedlemmar över hela världen så lanserar företaget bakom bildvisnings- och redigeringsprogrammet jAlbum stöd för RAW-filer i version 13.1

jAlbum13_1-huvudbild-Wordpress

bildvisnings- och bildredigeringsprogrammet jAlbum har länge saknat stöd för RAW-filer. Företaget bakom programmet gjorde en undersökning bland representanter från olika fotoklubbar, och då framkom det att just avsaknaden av RAW-stöd var programmets största brist.

jAlbum13,1-screenshot-Wordpress

I samband med lanseringen av version 13.1 av programmet så undanröjs även den bristen då den nya versionen stödjer hela 38 olika RAW-format. Enligt jAlbum ska hanteringen dessutom vara riktigt snabb – man säger exempelvis att en typisk RAW-fil på 11 MB behandlas inom två sekunder på en MacBook Pro från 2010.

jAlbum 13.1 erbjuder sex olika möjligheter att bearbeta RAW-filer; vitbalans, exponeringskontroll, bevarande av högdagrar, gamma, ljusstyrka, och färgrymd.

För alla fotografer som fotograferar i RAW och JPEG parallellt så ignorerar jAlbum automatiskt RAW-versionen vid skapandet av album. Vill du använda RAW-versionen istället så är det bara att radera JPEG-versionen.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.