SONY LANSERAR TELEZOOM PÅ 70-300 MM, SAMT 50 MM F/1,8-OBJEKTIV

Nyheter 1 apr 2016

Sony har precis lanserat två nya fullformatsobjektiv för kameror utrustade med företagets E-fattning. Det handlar om en telezoom på 70-300 mm, samt ett normalobjektiv  på 50 mm f/1,8

Sony70-300_50-Utvald

Sonys nya telezoom FE 70-300mm F4.5-F5.6 G OSS är företagets första E-fattningsobjektiv som når upp till 300 mm i brännvidd. Det nya 50 mm f/1,8 normalobjektivet är kompakt och lätt och, enligt Sony, en bra inkörsport för fotografer som vill utforska möjligheterna hos ett f/1,8-fastobjektiv med en prislapp som inte är alltför hög i sammanhanget.

SonyFE50mmF18-Wordpress

FE 70-300 mm F4.5-5.6 G OSS-telezoomen innehåller, bland annat, fyra asfäriska linselement, två ED-linser (Extra-low Dispersion), och Sonys Nano AR-reflexbehandling. Det är en mix som effektiv ska eliminera sfärisk aberration, distorsion, och kromatisk aberration.

Den nya telezoomen erbjuder även bra närbildsprestanda genom sin förhållandevis korta närgräns på 0,9 meter, med en maximal förstoring på 0,31x

SonyFE70-300mmF45-56G_OSS-Wordpress

Objektivet är utrustat med Sonys bildstabiliseringsteknik OSS (Optical SteadyShot), samt en linjärmotor. Den sistnämnda ska göra objektivets autofokus snabb, mjuk och tyst.

Dessutom kan nämnas att objektivet är vädertätat, vilket gör det praktiskt att använda även under sämre väderleksförhållanden utomhus.

Sonys nya 50 mm f/1,8-normalobjektiv väger blott 192 gram, och innehåller ett asfäriskt linselement som effektivt ska kompensera för alla former av aberration. Dessutom är nykomlingen utrustad med en fattning i metall.

Båda de nya Sonyobjektiven kommer att vara tillgängliga för försäljning under april månad i år.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.