Panasonics 3D-kamera kommer inte till Sverige

Kompaktkameror 19 Nov 2011

Panasonic meddelade nyligen att man kommer att lansera en ny kamera som kommer att klara att ta såväl stillbilder som video i både 2D och 3D. För ändamålet är kameran utrustad med dubbla objektiv och därmed också dubbla sensorer på vardera 12 megapixel. Panasonics pressavdelning låter dock meddela att kameran inte kommer att tas in på den nordiska marknaden.

Båda objektiven har 4x optisk zoom som kan fokusera och zooma oberoende av varandra. Utöver 3D-effekten gör de dubbla objektiven att du nu också kan filma i full-HD-upplösning, och samtidigt ta stillbilder i full upplösning. Den funktionen har varit mycket ovanlig på tidigare modeller. Den som besitter simultanförmåga kan även till exempel filma en hel fest med det ena objektivet inställt i vidvinkel, samtidigt som man använder det andra för att zooma in en enskild person och ta en högupplöst stillbild av den medan videoinspelningen fortfarande rullar.

Kameran arbetar med fyra processorer vilket gör att man exempelvis kan ta hela 8 bilder per sekund i maximal upplösning (dock utan autofokus). De många processorerna är också nödvändiga för att hantera 3D- och 2D-video i full-HD-upplösning (1080p).

Panasonic har döpt modellen till Lumix 3D1, men för hugade 3D-fotografer blir det alltså till att importera själv. Kameran ska i alla fall finnas ute på marknaden under december månad, och det rekommenderade priset i USA är ca 500 Dollar.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.