Panasonic Lumix FZ48

Kompaktkameror 10 aug 2011

Panasonic lanserade nyligen en ny kompakt superzoomkamera i sin Lumix FZ-serie. Den nya modellen heter FZ48, och erbjuder bland annat en 12,1-megapixelsensor, videoinspelning i full-HD-format (i videoformaten AVCHD eller MP4), och en 3-tumsskärm på baksidan (med 460 000 bildpunkter).

På framsidan av kameran dominerar det 24x optiska zoomobjektivet på motsvarande 25-600 mm, och det inkluderar även Panasonics ytbehandlingsteknik Black Box Nano Surface Coating som strävar efter att minimera ljusreflektioner när du tar dina bilder.

Enligt information från Panasonic ger kamerans snabba autofokus – Sonic Speed AF ¬FZ48 – kameran en snabb uppstartstid och snabba svarstider som ska hjälpa till att fånga även de mest flyktiga fototillfällena. Noggrannheten och hastigheten i kamerans autofokusspårning ska också ha förbättrats dramatiskt. För att tillåta mer konstnärlig frihet har kameran även utrustats med manuella fotolägen.

Panasonic FZ48 har börjat säljas när du läser det här. Något pris var dock inte fastställt när det här skrevs.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.