Olympus SP-810UZ – 36x zoom i kompakt format

Kompaktkameror 9 aug 2011

Den senaste superzoomkameran från Olympus – SP-810UZ – är utrustad med ett 36x zoomobjektiv på motsvarande 24-864 mm, en 14 megapixels bildsensor, och möjlighet att filma i HD-upplösning (720p). Det går även att ansluta kameran till en platt-TV via HDMI-utgången. Kameran har stöd för Eye Fi-kort, vilket möjliggör överföring av bilder via WLAN, och på baksidan sitter en tretums LCD-skärm i 16:9-format. Den sistnämnda erbjuder dock bara en upplösning på 230 000 bildpunkter.

Olympus har även lagt till ytterligare två digitala filter i den nya modellen, nämligen Miniatyr och Reflektion. Miniatyr ger bilderna ett miniatyrmodellutseende med starkare färger och kontrast (genom att minska skärpedjupet), medan Reflektion simulerar en magisk horisontell spegling av ditt motiv, som om det stod bredvid helt stilla vatten.

Utöver ovanstående kan nämnas att kameran även erbjuder följande autofokus som behåller skärpan på motiv även om de flyttar in och ut ur bilden.

SP-810 UZ kommer att finnas i handeln i början av september och kommer då att erbjudas i svart eller silver

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.