Nya HD-filmkameror från Toshiba

Kompaktkameror 10 maj 2011

Toshiba Camileo B10
Toshiba Camileo B10

Nu presenterar Toshiba två nya HD-kameror i Camileo-serien – P100 och B10. De nya modellerna är utformade för att det ska gå att ta med dem överallt. Samtidigt är de anpassade för delning av filmsekvenser.

Kamerorna har fått en speciell Camileo-knapp med vilken du kan dela inspelningar med familj och vänner. Genom en knapptryckning kan du i det läget ladda upp dina videofilmer till flera olika sociala nätverk, såsom YouTube, Facebook, Picasa och Twitvid.

Både Camileo B10 och Camileo P100 har grafiska användargränssnitt med ikoner och en lättnavigerad meny. Kamerorna är utrustade med kortläsare som stöder SD-minneskort av alla typer upp till 64 GB SDXC. Videokamerorna har även HDMI-utgång för visning på exempelvis en HD-skärm.

Camileo P100 har ett 5x optiskt zoomobjektiv och filmar i full-HD-upplösning i hastigheten 30 bilder per sekund. En praktisk funktion är också att kameran automatiskt kan sammanfoga filmklipp. Detta innebär att användare kan pausa en inspelning och sedan fortsätta senare i samma klipp. Utöver det kan nämnas att kameran även kan ta stillbilder (8-megapixelbilder).

Camileo P100 och B10 kommer att dyka upp i butik under maj månad.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.