Skelett

Guider 10 maj 2011

I denna guide kommer vi främst att använda masker och justeringslager för att skapa vår bild. Vi har valt att använda ett porträtt som vår utgångsbild, men du kan använda vilken bild du vill. Pröva dessa tekniker på en bild av dig själv eller en vän.

01 Korsa kanalen
Först öppnar vi filen ”face.psd” från filarkivet på vår hemisda; det är en Poser Render av ett ansikte. Gå till Kanalpaletten, som är en flik i närheten av Lagerpaletten, eller gå till Fönster>Kanaler från menyn. Hitta kanalen som heter Alfa, håll ner Ctrl och klicka med din mus på den.

02 Markering
En markeringsram bör nu synas runt ansiktet. Gå tillbaka till Lagerpaletten, kopiera och klistra in denna markering på ett nytt lager som heter ”Ansikte”. Ladda ner ett kranie från www.sxc.hu och dra det till bilden, positionera det ovanför Ansikte-lagret och döp det till ”Kranie”.

03 Omforma och positionera
Vi vill göra kraniet ungefär lika stort som huvudet. Vi gör detta genom att först dra ner opaciteten på kraniet till 50%. Sedan flyttar vi kraniet så att munnen och ögonen ligger på samma plats som på ansiktet. Använd en kombination av Omformningsalternativen för att sträck ut kraniet så att det passar ansiktet.

04 Klippningsmask
När du är nöjd med ändringarna, ökar du Opaciteten till 100%. Vi kommer att göra kraniets lager till en klippningsmask (Lager>Skapa klippningsmask) när vi är på Kranie-lagret. Sedan lägger vi till en lagermask på detta lager – Lager>Lagermasker>Dölj allt.

05 Maskerad man
Välj en stor mjuk pensel med Opacitet på runt 10%. Tryck på D för att återställa färgerna så att förgrundsfärgen är vit. Om du har en tryckskänslig ritplatta kan du använda den för nästa del. Om inte kan du reducera opaciteten på din mus ytterligare.

06 Hudreduktion
Måla noggrant och försiktigt på kranie-lagrets mask för att ta fram delar av benen. De bästa delarna att ta fram är under ögonen, näsan och munnen. Denna process kan vara svår, och det är upp till din egen smak hur mycket du tar fram. Se vår färdiga bild för exempel.

07 Justeringslager
Om du är nöjd med föregående steg, går du vidare genom att lägga till ett justeringslager, Svart & Vit, ovanför kranie-lagret, och sätt blandningsläget på Täcka över. Lägg sedan till ett Enfärgat justeringslager under Ansikte-lagret. Skapa nu ett nytt lager ovanför den Enfärgade justeringslagret och döp det till ”Bakgrundsljus”.

08 Bakgrundsljus
Välj det Elliptiska markeringsverktyget och rita en cirkel som är precis lite större än huvudet, ändra förgrundsfärgen till #ebf7fb och fyll markering. Avmarkera markeringen och gå till Filter>Oskärpa>Gaussisk oskärpa, och sätt Radie på 250 pixlar. Om du tycker att ljuset är för ljust, kan du dra ner opaciteten en aning.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.