Motoriserat stativhuvud hjälper dig ta gigantiska panoraman

Nyheter 24 mar 2010

Företaget GigaPan lanserar nu en ny version av sitt motoriserade panoramastativhuvud EPIC. De tidigare versionerna av huvudet har varit anpassad till kompaktkameror och superzoomar i första hand, men nu kommer ett lite rejälare huvud som kallas EPIC Pro och som är avsett för användning med digitala systemkameror.

GigaPan Pro
GigaPan Pro

Den nya modellen klarar kameror inklusive objektiv som väger upp till 4,5 kilo, vilket bör täcka in de allra flesta kombinationer på marknaden.

Panoramahuvudet är dock inte kompatibelt med alla kameramodeller på marknaden, så är du intresserad kan du gå in på företagets sajt och kontrollera listan över passande modeller.
Panoramastativhuvudet klarar att ta panoraman både vertikalt och horisontellt i 360 grader. För att man enkelt ska kunna sätta ihop alla bilder medföljer en speciell programvara.

Priset för EPIC Pro ligger i USA på 895 dollar, vilket motsvarar ungefär 6 600 kronor. Under april månad ska det gå att köpa huvudet.

Läs mer hos GigaPan

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.