Mer zoom än någonsin

Kompaktkameror 13 feb 2011
Nikon CoolPix P500
Nikon CoolPix P500

Nya Nikon CoolPix P500 är utrustad med ett 36x optiskt zoomobjektiv på motsvarande 22,5-810 mm, och en bakgrundsbelyst 12,1-megapixelsensor. Med ett så kraftfullt zoomobjektiv krävs ett riktigt bra bildstabiliseringssystem, och kameran är därför utrustad med ett hybridsystem för att motverka skakningar. Vibrationsreduceringssystemet verkar både analogt på bildsensorn och elektroniskt. Nikon har även placerat en extra zoomkontroll på sidan av objektivet för att kameran ska kunna hållas i ett stabilt grepp även vid justering av zoomen. Det hjälper bland annat till när kameran används för HD-filmning. P500 klarar nämligen HD-filmning i full-HD-upplösning, dvs. 1080p. Det är också möjligt att ta stillbilder under videoinspelningen.

Bildprocessorn ska, enligt Nikon, vara tillräckligt snabb för att kunna skapa HDR-bilder direkt i kameran. I det läget tar P500 fem bilder med olika exponering under en sekund, (ett stativ behövs för bästa resultat). Därefter skapas en HDR-bild som slår samman de fem bilderna till en enda bild med ett brett spektrum av färgnyanser.

CoolPix P500 har även ett speciellt nattmotivprogram i vilket kameran tar en snabb serie bilder med kort slutartid. Bilderna sammanfogas sedan till en i stort sett brusfri bild. I alla fall om man ska tro pressinformationen från Nikon. Kameran har också ett så kallat ”Easy Panorama”-läge som skapar dynamiska panoramabilder med ett urval av riktningar och vinklar, helt automatiskt.

På baksidan återfinns kamerans vinklingsbara 3-tumsskärm med en upplösning på hela 921 000 pixlar.

CoolPix P500 börjar säljas i början av mars, och då endast i svart. Priset kommer att ligga på runt 4 290 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

2 kommentarer

Anders 15 feb 2011

Vilken kamera – är den bättre än en systemkamera dock?

Svara
Janne 25 feb 2011

En Nikon är är en trevlig kamera som är känd för kvalite’ och stabilitet.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.