Lär dig göra popkonst

Guider 9 jan 2012

Börja med ett fotografi av ditt valda motiv. Skapa ett nytt lager, och använd Ritstiftet för att rita runt motivets konturer. Med banan synlig, byter du till Penselverktyget, väljer en liten, hård pensel och, med svart som förgrundsfärg, trycker du på Enter. Detta kommer att fylla banans linjer med den valda färgen. Rita fler linjer inuti objektet, som följer fotografiet, och färglägg dem på samma sätt.
Skapa ytterligare ett lager bakom det förra, och dölj originalbilden. Måla in skuggorna med starka, klara färger. För att måla eldflammorna som vi har inkluderat här, ritar du med Ritstiftet och fyller med svart.

På ett nytt lager ritar du en mindre form och fyller den med rött eller gult.

Skapa punkttexturen och sätt lagrets blandningsläge på Multiplicera. Placera det ovanför färglagret, och skapa en klippningsmask med det lagret. För himlen, använder du en Nyans/Mättnadsjustering för att ändra de svarta punkterna till blått.

01 Rita konturerna
Skapa ett nytt lager ovanför fotografiet och måla runt konturerna med Ritstiftet. Välj Penselverktyget, med banan synlig, och tryck på Enter för att färglägga banan.

02 Måla färgen
Skapa ett nytt lager bakom lagret med konturen och använd en hård pensel för att måla in skuggan, med starka färger. Lämna några områden vita för en kraftfullare effekt.

03 Lägg till textur
För att skapa en serieliknande effekt, fixar du först punkttexturen. Placera denna ovanför färglagret, med färglagret som klippningsmask och sätt punktlagrets blandningsläge på Multiplicera.

För att skapa en punkttextur, lägger du först till ett nytt lager, och fyller det med mellangrått. Välj Filter > Förvandla pixlar > Färgraster och sätt alla vinklar på 45%. Sätt värdet för Max. radie på mellan 4 till 8. Tryck på Enter och lagret kommer att fyllas med punkter.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.