GH3 – ny spegellös från Panasonic

Systemkameror 24 sep 2012

I slutet av oktober släpper Panasonic den spegellösa systemkameran DMX-GH3, och målet är att kombinera yrkesfotografens krav på kvalitet med äventyrarens jakt på låg vikt och och tålighet.

För att möta des kraven kommer GH3 med en ny, högkänslig Live MOS-sensor på 16 MP och ny avancerad brusreduceringsteknik, vilket ska ge acceptabla bilder även vid ISO 25 600 i utökat läge.

Tretumsskärmen på 314 000 pixlar är vinklingsbar och använder sig, precis som den elektroniska 1,74 MP-sökaren, av en nyutvecklad OLED-teknik.

Det nya tillskottet i Panasonics sa° kallade LUMIX G ecosystem klarar bildsekvenser pa° 6 bilder/sekund med full upplo¨sning, vilket underlättar fotografering även vid snabba rörelser. I filmläget levererar GH3 1080/50 Full HD i AVCHD-formatet, vilket även kan ändras till högupplöst filmning i MOV med en bithastighet på 72 Mbps samt MP4-format. Kameran kommer även med ingångar för mikrofon och hörlurar samt time-code och slow-motion direkt i kameran.

Kameran har funktioner som integrerad WiFI för att kunna strömma bilder till andra enheter, samt möjlighet att fjärrstyras från telefonen med appen LUMIX Link. Med LUMIX CLUB Cloud Sync kan du dessutom göra en automatisk backup direkt när du är klar med fotograferingen.

Tillsammans med GH3 släpps även en vädertätad telezoom som erbjuder f/2,8 genom hela zoomomfånget, vilken med sina 35-100 mm kompletterar företagets tidigare 12-35 mm-objektiv. Objektivet har antireflexbehandlade linser och innehåller bildstabiliseringssystemet Power O.I.S.

Panasonic släpper dessutom ett vädertätat vertikalgrepp (DMW- BGGH3E), med plats för extra batteri vilket kan utöka kapaciteten upp till 1 000 bilder med dubbla batterier.

Ny a¨r ocksa° blixtmodellen DMW-FL360LE med extra LED-lampa fo¨r video och tra°dlo¨s styrning samt DMW-MS2E, som a¨r en ho¨gka¨nslig riktad stereomikrofon med inbyggd brusreducering.

Både kamera och objektiv når butikerna i slutet av oktober. Några svenska priser är dock ännu inte satta.

 

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.