FOTA FYRVERKERIER

Teknik 1 jul 2014

Det är ganska enkelt och ger fantastiska resultat

FotaFyrverkerier-Wordpress

Det finns kanske inte särskilt många tillfällen att fotografera fyrverkerier, så om du missade nyårsafton får du hålla koll i tidningarna efter invigningar och festivaler i stället. Använd ett objektiv med medelstor zoom och ta dessutom med dig stativet.

Om du vill använda det särskilda ljuset för att ta porträtt kan du använda dig av en extern blixt för att hjälpa fyrverkerierna på traven. Se dock till att blixtljuset inte tar över. Använd manuell fokus och förfokusera för att sen sikta mot ställen där du tror att nästa brisad ska ske. Använd bulb-läget, ställ in en mellanstor bländare på mellan f/8 och f/16, och exponera efter ljuset.

Sätt igång

• Packa lätt: det underlättar om du är rörlig.

• Ett bra objektiv, så som ett 50 mm f/1.4, gör att du kan få snabba slutartider utan att höja ISO-värdet alltför mycket.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.