Eye-Fi släpper nytt mobilt trådlöst SD-kort

Kringutrustning 23 apr 2011

Eye-Fi har i dagarna lanserat sitt nya SD-kort Mobile X2 som gör att du trådlöst kan ansluta din kamera till smarta telefoner eller surfplattor. Kortet medger uppladdning av filer direkt till Android- eller Apple-enheter via en gratisapp. Mobile X2 är egentligen samma kort som Eye-Fi:s vanliga Connect X2-kort, men med möjligheten att direkt ansluta till kortet via appen. Kunder som redan köpt ett X2-kort kan gratis uppgradera sitt kort med den nya mjukvaran.

Kortet gör att du kan ta en bild eller videosekvens med din vanliga kamera, och därefter ansluta din mobiltelefon trådlöst till kameran, samtidigt som du ansluter till exempelvis Facebook eller Youtube. Därefter går det att ladda upp bilden eller filmklippet på webben. Du slipper helt enkelt att plocka fram kablar, eller pilla med små minneskort.

Kortet verkar i dagsläget ännu inte nått de svenska återförsäljarna, men en 4 GB-version av Connect X2, som enligt Eye-Fi ska vara uppgraderingsbart, kostar ca 600 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

2 kommentarer

Shervin 24 apr 2011

kommer vi att se detta i form av Compactflash ???

Svara
Firstfoto 25 apr 2011

Hej Shervin,
Nej – högst troligt kommer inte teknologin från Eye-Fi att släppas för Compact Flash.
Företaget har gått ut med information om att man inte heller kan köra dem i SD-adapters som passar för Compact Flash. Kanske kan någon annan tillverkare lösa detta.

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.