DAGS FÖR MEDIAMÄSSAN 2014 I GÄVLE

Aktuellt 23 sep 2014

Den 3-4 oktober är det dags för Mediamässan i Gävle. Mässan hette tidigare Gävle Foto & Mediamässa, men erbjuder i år ett utökat program som sträcker sig från foto och film, till data, gaming och audio, och fick därför ett helt nytt namn

Mediamässan-Wordpress

I två dagar, nämligen den 3-4 oktober, så är det dags för Mediamässan i Gävle. Årets event hålls i Läkerol Arena och erbjuder foto, film, utbildning, data, gaming, audio, workshops samt mycket mer. Nytt för i år är att man utvidgar mässan med så kallad ”crossmedia”, som exempelvis gaming och audio, men även att den hålls på Läkerol Arena där man nyttjar hela entréhallen med intilliggande utrymmen.

Bland årets utställare kan nämnas Nikon, Canon, Adobe, Scandinavian Photo, Moderskeppet, Faktaböcker, Sennheiser, Lumigraph med flera. Dessutom ställer ett antal skolor med mediainriktning ut, liksom lokala företag med mediainriktning. Utöver det har i år även lokala fotografer möjlighet att visa upp sina bilder i en fotoutställning. I det sistnämnda fallet kommer dock en mindre avgift att tas ut, och kostnaden beror på hur mycket utrymme man behöver.

Utöver det kommer företagen Moderskeppet, Canon, Nikon, Scandinavian Photo, och Sennheiser att hålla workshops i ett antal intressanta ämnen.

Årets mässa erbjuder även föredrag. På lördag mellan 13.00-14.00 håller den välkände naturfotografen Brutus Östling föredrag i ämnet Konsten att fotografera fåglar och andra djur

(även homo sapiens), men redan under fredagen mellan klockan 14.00-15.00 äntrar Gävlesonen Stefan Åsberg scenen och håller ett fördrag där han berättar om livet som utrikeskorrespondent.

Du får inte heller missa Gävle Fotomaraton, som går av stapeln på lördag den 4/10 klockan 14.00. Deltagarna får sex olika teman att fotografera under maximalt 24 timmar. Fina priser utlovas, och alla

som är med får delta med sina bilder i en stor bildutställning på Gävle Järnvägsmuseum.

Mer information hittar du här.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.