COKIN NUANCES – NY SERIE GRÅFILTER

Nyheter 5 Nov 2015

Nu har Cokin lanserat en helt ny serie gråfilter vid namn Nuances. Nykomlingarna finns till flera av Cokins filterhållarsystem och erbjuder, bland annat, en nyutvecklad ytbehandling

CokinNuances-Wordpress

Cokin Nuances är en ny serie gråfilter (ND, Neutral Density) för landskapsfotografering, för fotografering av arkitektur, eller helt enkelt för fotografer som vill använda längre exponeringstider i ljusa förhållanden.

På båda sidor av Nuancesfiltren sitter en nyutvecklad nano-metallisk ytbehandling, vilken är fri från infraröda föroreningar. De sistnämnda kan resultera i färgförändringar.

Filterglaset är tillverkat av Schott (typ B270), som har specialiserat sig på glas med hög transmission och låg grad av reflexer. Enligt den svenska distributören Molfo AB så är glaset i Nuancesfilterna extremt plant och optiskt polerat.

De nya filtren passar i Cokins filterhållare i P-, Z-, och X Pro-serier, och består totalt av sex filter. Den mörkaste är ND1024 som motsvarar 10 bländarsteg. Vidare består serien av ND256 (8 steg), ND32 (5 steg), ND 8 (3 steg), ND4 (2 steg) och slutligen ND2 (1 steg). Dock passar ND2, ND4 och ND8 enbart i hållare tillhörande Z-Pro-serien. Notera dessutom att det inte finns något ND256-filter för X-Pro.

För att förhindra ströljus följer det med ett skydd att monteras bakom filtret.

Cokinsystemet består av en adapterring som skruvas på objektivet. På ringen monterar du sedan filterhållaren, och skjuter sedan på filtret. Adapterringar finns för storlekar från 49 mm, upp till 96 mm.

Priserna för de nya gråfilterna i Nuancesserien börjar vid ca 1 900 kronor.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.