CANON IMAGEPROGRAF PRO-1000 – FOTOUTSKRIFTER UPP TILL A2

Nyheter 5 Nov 2015

ImagePROGRAF PRO-1000 är den första modellen i en ny serie skrivare på professionell nivå från Canon, och den erbjuder ett pigmentbaserat bläcksystem med 12 färger, samt utskrifter upp till A2-format

CanonimagePROGRAF_PRO-1000-Wordpress

Canon har precis lanserat imagePROGRAF PRO-1000, som är en ny fotoskrivare som vänder sig till konstskolor, grafisk verksamhet, designers och professionella fotografer. Under skalet hittar vi ett pigmentbaserat bläcksystem med 12 färger, ett nyutvecklat 1,28 tums skrivhuvud, och en ny bildprocessor. Enligt Canon ska det bland annat resultera i att skrivaren klarar att producera utskrifter upp till A2-format på cirka sex minuter.

Canons nya serie Lucia Pro-bläck innehåller Photo Black, Matt Black, Grey och Photo Grey, och tillsammans med ett speciellt Chroma Optimizer-bläck ska resultatet, enligt Canon, bli professionella, svartvita utskrifter med förbättrad svärta och enhetlig glans. Dessutom ska skrivaren hjälpa till med att åstadkomma utskrifter med jämna graderingar, minskad kornighet och bronseringseffekt.

Canon har även utrustat skrivaren med ett nytt bildbearbetningssystem – L-COA PRO – som ska säkerställa att skrivaren avväger och blandar bläcken korrekt och placerar bläckdropparna exakt, så att fotografierna får optimal, professionell kvalitet. Därtill ska skrivaren klara att hantera högupplösta bilddata på 1200 ppi, som ett resultat av det större antal pixlar som dagens digitalkameror återger. Resultatet ska bli att utskrifterna får jämna och fina linjer.

17 olika papperstyper med ICC-profiler som godkänts av Canon kan användas tillsammans med imagePROGRAF PRO-1000, inklusive glättat, halvglättat och matt. Skrivaren hanterar dessutom arkproduktion upp till A2-format, och högkvalitativa utskrifter upp till 17 tum.

Canons pluginprogram Print Studio Pro kan användas med skrivaren för att skriva ut från flera olika program, till exempel Adobe Photoshop och Lightroom. Det är även möjligt att skriva ut trådlöst från flera olika enheter, inklusive bärbara datorer, persondatorer, surfplattor, smartphones och kameror. Stödet för molnutskrifter gör att foton som lagras via onlinelagringstjänster, till exempel Dropbox och Google Drive, kan skrivas ut direkt.

ImagePROGRAF PRO-1000 kommer att få ett cirkapris på 13 000 kronor, och börjar säljas i februari 2016.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.