CANON SLÄPPER POWERSHOT G1 X MARK III

Nyheter 23 okt 2017

Ny kompaktkamera från Canon

Häromdagen lanserade Canon sin nya G1 X Mark III, en kompaktkamera med sensor i APS-C-storlek och kamerahus i systemkamerastil. Den stora sensorn tillsammans med Dual Pixel AF, vädertätning, hus i magnesiumlegering och manuella reglage gör G1 X Mark III till en kompaktkamera som känns som en systemkamera vad gäller bildkvalité och hantering.

Den kanske främsta nyheten hos G1 X Mark III är att man lyckats få in en klart större bildsensor än tidigare. Här är det fullt APS-C-format och 24 Mpixels upplösning som gäller. Det här gör att man kan använda kameran vid fotografering i sämre ljusförhållanden och man får även möjlighet till kortare skärpedjup i sina bilder.

När det gäller optiken handlar det om en relativt ljusstark normalzoom på 15-45 mm med ljusstyrkan f/2,8-5,6. En annan spännande nyhet är att G1 X Mark III också, som första modell i G-serien, är allvädersskyddad.

Eftersom man har integrerat Canons Dual Pixel AF får man möjlighet till snabbare fokusering och mer effektiv följande autofokus när man plåtar actionbilder. Med G1 X Mark III kan man ta seriebildtagningar på upp till inte mindre än 7 bilder/sekund med följande autofokus (9 bilder/s med låst AF). Seriebildtagningen klarar upp till 24 st JPEG-bilder eller 19 st RAW-bilder i direkt följd vid högsta hastigheten.

PowerShot G1 X Mark III kostar cirka 12 150 kr.

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.