NYA VERSIONER AV LIGHTROOM

Nyheter 20 okt 2017

Nu kommer Lightroom Classic och nya Lightroom CC

Nu släpper Adobe en stor uppdatering av Lightroom, och det är en ganska förvirrande uppdatering. Det vi tidigare kände som Lightroom CC blir Lightroom Classic och samtidigt kommer det en ny version som heter Lightroom CC.

Om du mestadels jobbar med dator, är det version 7 av Lightroom du ska välja, det vill säga den som nu heter Lightroom Classic. Den här versionen går det enbart att prenumerera på. Det är sparsmakat med nyheter i den här versionen, men Adobe har jobbat på att få upp snabbheten i programmet. Man har också lagt till något som kallas Range Masking för att få exakta färg- och tonbaserade markeringar för lokala justeringar. Här kan man använda Justeringspenseln eller Radial- eller Övertoningsfilter för att definiera en grov mask, och sedan förfina med nya maskalternativ.

Nya Lightroom CC är en mer avskalad version som vänder sig framförallt till dig som jobbar med mobil eller surfplatta, och har ett behov av smart synkning däremellan. Dina bilder kan lagras i molnet, så att du först kan bearbeta bilderna i läsplattan, och sedan finns de även tillgängliga i alla andra enheter. Bland övriga nyheter i Lightroom CC märks kraftfulla verktyg för att automatiskt tagga bilder med metadata, vilket underlättar sökningen efter bilder.

Läs mer om Lightroom Classic här:
http://www.adobe.com/se/products/photoshop-lightroom-classic/features.html

Läs mer om Lightroom CC här:
http://www.adobe.com/se/products/photoshop-lightroom.html

Bli en bättre Nikon-fotograf!

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Nikonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer här.

Bli en bättre Canon-fotograf

Du har väl inte missat våra populära special-utgåvor för dig med Canonkamera? Ett par gånger om året släpper vi ett nytt magasin sprängfyllt med nyttiga och smarta fototips som lär dig bemästra din kameras reglage och funktioner. Läs mer och beställ här.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.